HTML

DUBAJI MAGYAROK, HUNGARIANS IN DUBAI

Ez az oldal azoknak szol, akik Dubajban elnek, eltek vagy epp most keszulnek ide, valamint azok a nem magyarok, akik itt elnek es kotodnek Magyarorszaghoz, ott eltek, ott tanultak, es szeretnenek reszt venni a magyar programokon. A cel egy dubaji magyar aktiv kozosseg letrehozasa, ahol segithetjuk egymast, az ujonnan idekoltozo magyarokat informacioval lathatjuk el es tamogathatjuk oket, valamint magyar programokat, rendezvenyeket szervezhetunk.

Friss topikok

Linkblog

Dubaiban levo magyar ugyved valaszol

2010.04.19. 06:36 bantschi

Munkam soran rengeteg "apro" es "oriasi" problemaval talalkozom, amelyek abbol adodnak, hogy az itt elo emberek egyaltalan nincsenek tisztaban a jogaikkal, illetoleg magaval az emiratus jogaval. Termeszetesen ez nem is egyszeru.

Peldaul mi a teendo, ha az ember a Dubaiban vasarolt egy ingatlant, de az epitkezes el se kezdodott, megallt, illetve az ingatlan kesve kerult atadasra?

Meg kell nezni, hogy a szerzodesunk mit tartalmaz a fenti esetekre. Sok esetben kifogasokat talalnak ki a beruhazok a kesedelemre, pl. vis major. Ennek is van egy esszeru hatarideje, ha tenyleg errol lenne szo. A beruhazo koteles az altalunk kifizetett vetelarreszeket visszafizetni max. 1ev alatt. Ha nem reagal a leveleinkre, a birosag fogja kotelezni a beruhazot az osszeg visszafizetesere.

 

A birosagi eljarasok korulbelul 8-12 honapig huzodhatnak el. A polgari peres eljaras illeteke 30.030 dirham, ha valasztott biro fog donteni az ugyunkrol, annak magasabbak a koltsegei. Mivel a birosagi eljaras nyelve az arab, ezert a fontosabb dokimentumokat le kell fordittatni arabra, melynek dija oldalankent kb. 60 dirham.

Az adasveteli szerzodes alairasa elott nezzuk meg, hogy melyik birosagot kotottek ki a felek vita esetere!

Mi a teendo ingatlanvasarlas elott?

Elsosorban le kell ellenorizzuk a beruhazot, illetoleg a projekt, valamint az albetet regisztraciojat a foldhivatalban. Csak akkor irjuk ala az adasveteli szerzodest, ha mindezek megfeleloen regisztralva vannak. 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dubajimagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr51933255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bantschi 2010.04.20. 11:37:02

Az ingatlan meretet is le kell ellenorizni minden esetben, mert az esetek nagy szazalekaban nem felel meg a valosagnak!

wildeyes 2011.08.31. 12:34:39

Hello! Orulok hogy ratalaltam erre a blogra. Rmelem segit a kerdeseimre valasz kapni.
1. Maga az ugyvedi irodakat le lehet -e ellenorizni. Hogy peldaul mennyire komolyak. Hallottam olyan allitolagos esetrol hogy az ugyvedet "lefizette" a beruhazo ceg hogy veszitse el a pert. Elofordulhat e ilyen. Ha igen vagy gyanu merul fel a per igazsagos kimenetelet illetoen, melyik az a hivatal Dubaiban ahol ennek kivizsgalasat igenyelhetem?

bugaboobi 2016.04.10. 09:41:51

Nezd meg az www.ugyveddubai.com vagy www.hu.hellodubai.business oldalakat, www.albaharadvocates.ae itt van elerhetoseg a magyar ugyvedhez Dubaiban! Az iroda foglalkozik onshore es offshore, helyi cegek alapitasaval, peres es nem peres ugyekkel, vedjeggyel stb!
süti beállítások módosítása